Caprice 2006
(Bilder från repetition och konsert)

Ja, det betyder ju något oväntat, infall, nycker. Och det är precis vad vi räknar med att höstens förtätade möte mellan estradösen Birgit Carlstén och ”Kvartettarna” i Ängelholm kommer att färgas av. Vår gästartist, välkänd för sin energiska scennärvaro, kommer att kasta oss och vår publik mellan det subtila och det burdusa. Körsångarna kommer inte att kunna känna sig säkra - ni vet gömma sig bakom sina pärmar. Gradängerna kommer inte att utgöra fast mark. Dirigenten blir ingen att lita på. Det gäller att hålla sig på tåspetsarna - blir det en rykande rocklåt, en trånande tango, en sprittande samba eller en pilsk polska på syllarna.? Det gäller att hålla sig på spåret.

För att hedra vår uppåt Dalarna nyligen återbördade gäst (som ju är framstående Piaf-tolkare bl.a.) har kören läst och sjungit in sig både på det mediterränska och på det folkvisearv som vi älskar att återkomma till. Det är dock möjligt att Birgit kommer att välja något helt annat. Eller åtminstone göra det på något annat vis. Det kan man inte så noga veta.

Nåväl,  kören gör - förutom ovanstående - också Peterson-Berger, Benny Andersson,  Povel Ramel och de egna solisterna kommer att sjunga Jerome Kern och Paul McCartney. Så vi är beredda - men på vår vakt - vi måste kunna stå pall för alla tänkbara utfall. Ifall någon får ett infall! Caprice!

Var och när. Jo –

Nyhemsskolans scen söndag den 29 oktober kl. 1700

Biljetter förköp Killbergs. 150:- fr. o m. 23 sept.

 


© Ängelholms Kvartettsångare